title

8 Nov 2003

Hari perpindahan beramai2

Bukit Kachi mmg best dari segi kemudahan, sebab kolej ni baru dibina tak sampai setahun yang lepas. Cuma disebabkan kolej ni ialah extrnal kolej, maka transportation menjadi masalah. Hanya bas yang ada utk pelajar dan hanya pelajar yang "berkepentingan" sahaja yang boleh dapat pas kenderaan. Tak Adil, Tak Adil... Kolej ni jadi tmpt minggu suaikenal, jadi lepas abis minggu tu kenalah transfer balik ke kolej tetap memasing. Aku dapat kolej pernas, kolej dalam kampus yang amat strategik. kenapa? nanti aku citer aa... jadi hari last orientasi, sebelom sesi perjanjian dengan PTPTN, dah kene punggah barang dari bilik ke dewan bukit kachi. dari atas bukit ke bawah bukit. penat tuuu... sebab kene angkut barang bebudak pompuan yang sarat ngan perkakasan wanitanya mereka itu. pas perjanjian ngan PTPTN, tgh2 panas kol 12 tu kene plak angkut naik ke bas. pergh.. panas + penat tak ingat nyerr. citer tak abis kat sini sebab dah tentu bila dah sampai kat kolej kene plak angkut ke bilik dari bas. itu pon kene tunggu 1 jam sbb org2 kerajaan yg keje kat kolej tu nak berehat. lepas tu jer baru dapat kunci ke bilik memasing. Bilik aku jgn citer aa.. sedih tahap maksima. macam....(x der perkataan aku nak gambarkan). tu tak tgk bilik air lagi tu. macam s*#L. Bengang, Bengang.

No comments: