title

23 Dec 2003

Di pagi hari

Hari ni tadak kelas pagi of TD1113 (Information Systems) tp aku ttp gi kelas gak, sbb??? dewan kuliah kosong n it's early in the morning. Masa yg terbaik untuk surf internet kat komp lecturer yg ada kat depan dewan tu. Pepagi ni connection mmg laju. tak la cam kat cc kolej @ cc mall @ lab @ kat pusat Islam pada bila2 masa. Lagi pon belum tentu tmpt2 kosong, everytime penuh jek, n aku takmau gamble masa aku utk kesana. Pastu go breakfast kat cafe sebelah Marrybrown. Aku realized betapa bestnyer jalan kat sini time pagi ni bila suma students dah masuk kelas. Sunyi n nyaman n damai, just dengar bunyi burung saja (pehal emo je pagi ni, hmmm). kat cafe pon ta' banyak students n staff, senang cari tmpt duduk, amik makanan n makan (senang aku, aku tak suka makan tmpt crowded). Next, terus ke mall. Draw duit PTPTN. Byk nak pakai duit ni bila blk cuti midsem ni (esok). Timing yg baik juga padaku, sbb kat sini pon students tak q. In fact takde students pon kat ATM ni. Pastu terus ke pusat Islam utk research assgnmt TITAS n tulis blog ni (kat sini lagi la tadak org pagi2 ni.).

16 Dec 2003

$$$, midsem break n kawin

Minggu yang havoc untuk suma pelajar kat U. Bukan sbb midsem exam, mahupon midsem break merangkap cuti krismas dan tahun baru tapi minggu ni adalah minggu mari peksa n kuarkan (kalo dah masok) loan PTPTN. Suma ATM kat mall, library n kolej ada barisan panjang students pada sepanjang masa. Dari pagi sebelom kelas mula kol 8 sampaila lepas mall tutup kol 11 sebih malam. Aku tak peksa lg akaun aku. Tak urgent sgt sebab aku tak perlukan duit tu lagi, bukan aku byk duit, tp cukup la sampai nak cuti midsem ni. MUNGKIN pastu baru aku perlu pakai duit tu.
Midsem start 24/12 pada yg tadak ko (aku la tu). Tiket luar U dah abis sampai akhir tahun. Aku balik naik bas U jer. Senang citer. Tp balik semula nanti aku tak naik la bas U, aku harap. Bukan aper, adventure sket balik U naik bas kat Syahab.
To bapak n Iben, selamat menempuh alam rumah tangga. Sori sbb tak dapat datang. Immie,kak ina n datin bila plak??? tunang, tunang dah. fixi??? ko plak bila??? begitu Juga kpd geng yg ke PD. enjoyz n jgn lupa upload gambar nanti.
Beransur dulu...

7 Dec 2003

Minggu pening kepala

Minggu ni memang satu minggu yang paling mencabar sejak aku sampai kat uum ni. 4hb lepas ada hari ramah mesra kolej pernas n darinya student sem 1 kene amik 100 tandatangan senior dalam masa seminggu. Semalam ada ujian 1 Math for IT. Ini yg paling pening kepala. Ujian midsem paling awal. Byk gak yg nak kene stadi+hafal+wat latihan n aku dah stadi all out (rasenyer) 4 this exam. Aku harap aku bleh lulus. cemerlang??? Hmm.. Tak kot..
Hari ni (8:30 mlm) ada majlis ijazah pertama cekak. yep, aku decide utk sambung balik cekak kat sini n ini bukan under koku, sbb koku aku cadang nak amik gokat. Lelain, statistik ada latihan nak kene hantar hari ni (kelmarin baru bagi), Titas ada assignment tp ada orang dah tanggalkan senarai nama kumpulan n tajuk @ lecturer yg tak tampal lg. Java ada latihan makmal yg kene hantar lusa (dah siap, cepat je kalo psl programming ni).
Hepi Besday to my friend FIXI, esok 8 Disember.dah tua dah ko yer. Tp tak jugak kawin2. Bila nak kawin ni???