title

21 Sep 2004

Konvo ke 17

Universiti di seluruh Malaysia semenjak dua menjak ni semua pakat2 berkonvo. Tak sabar-sabar nak nampaknya keluarkan grad-grad mereka ke pasaran buruh secara sahnya. "Ketidaksabaran" ni jugak melanda universiti utara malaysia. Jadi pada 18-20hb majlis konvokesyen berlangsung di UUM. Waktu2 ni mmg meriah dgn kedatangan semula senior2. Ramai yg dtg awl ni lepak kt bilik junior yg rapat ngan depa la. Dtg awal utk amik jubah awl so dpt la bgambar ngan kwn2 awal sket. Kepada yg masih menunggu giliran utk bkonvo di sem2 yg akan dtg, time konvo ni mestila ekspo konvo yg menjadi perhatian depa. Bermula dari 15hb sampai la hari last konvo, ekspo konvo berlangsung kt tapak padang kawad palapes. Ini merupakan ekspo konvo yg pertama untuk pelajar sem 1 sem ni dan sem lepas. So mestila ramai yg eager untuk nak amik tau apa sebenarnya ekspo konvo ni.
Aku p on the malam terakhir. Dari pemerhatian aku mmg meriah lah. Lagi2 plak mlm last ni ada Ruffedge plak tu. Secara kasarnya ekspo ni merangkumi beberapa bahagian.

Kawasan Mari Mkn - byk gerai dbuka kt sini.Mmg rambang mata n fenin nak pilih makan apa n byk mana. Omputih kata foods galore. Tp harganya lebih mahal dari yg kt kafe atau dr harga biasa. Org pon ramai, so last2 ko kene tunggu atau pilih je gerai yg kosong.
Kawasan Shopping - Lebih byk gerai dari tmpt mkn n harga standard kalo tak murah pon. Itu hari pertama. Harga semakin hari semakin turun. Paling laku bunga n anak patung. Jgn kata mereka yg dah grad, yg tak grad pon lg byk beli bunga.
Kawasan Konsert - Konsert ni malam je ada. Kalo siang ada demo2 dari kelab dan persatuan kt sini. Mlm last yg aku dtg ada ruffedge. Sejam sebelom depa sampai dah penoh dah tmpt konsert tu.

Aku blk dlm kol 1130 gitu. Tp ramai lg org kt ekspo tu. Kata saksi sampai kol 1 pon ada org lagi.Tak larat la nak tunggu. Lagi pon aku dah dapat 8 poster naruto untukku. Puas hati.

No comments: