title

29 Jul 2005

Spot check //malam 28 07 05

Aku baru lepas bagi makanan yang lan pesan bila aku diberitahu yang malam ni ada spotcheck oleh U.K(unit keselamatan). Maka dengan perasaan agak tergesa2 aku pon balik ke bilik, nak tgk kot2 ada barang2 yang mungkin boleh dirampas u.k. Walopon aku n rumate xde la simpan barang2 telarang cam rokok ke, cd or majalah blue ke, tapi kadang2 u.k ni bukan boleh pecaya. So aku sorok le suma cd intaller,DVD Movie n majalah art aku (kene sorok le, sebab ada cara nak lukis figura wanita). Dalam sekelip mata suma budak dalam blok a tau,n boleh tgk akan keadaan kelam kabut yang berlaku bila suma org berusaha untuk menyorokkan barang2 terlarang dan yang dianggap terlarang. Bilik yang berbau rokok terus jadi wangi, paking lot yang penuh ngan motor tiba2 lengang,yang klakarnya R.A(resident asistant) blok pon kene sorok motor gak, padahal dia patut ada sticker. Lepas tu suma orang tunggu kedatangan u.k. Masa berborak sambil menunggu u.k kuar informasi yang ini suma angkara Nc baru, Nordin Kardi. Dengar khabar dia arahkan suma kolej di laluan a di spot check malam ni. Felo n staff dari kolej lain akan check kolej kami,mengikut informasi itu. Tapi, tunggu punya tunggu punya tunggu, u.k n felo tak muncul2 gak. Dah sampai kol satu bila dapat tau spot check dibatalkan, felo yang check tu penat katanya. Dengar khabar depa sempat sampai blok b je.Hampes tol la. Wat penat aku je. Dulu masa sem 3 pon camtu gak. pastu aku pn kunci bilik n tido.

3 comments:

furbycutee said...

cd installer pun considered as barang terlarang ke?

kuncisudu said...

yap,sebenarnye ikut u.k tu ler. dia rasa nak rampas apa pn, dia rampas je. sbb tu kami sorok je mana yang mampu.

nasikerabupetro said...

nak tebus balik barang2 tu...?bayar RM 50......
mana tahan... bebudak it of course ada CD...