title

25 Jan 2006

Main Futsal

Pertama kali main futsal kat Cmart. Atau lebih tepat lagi buat pertama kali dalam hidupku. Penat tuuuuu. Main lima sepuluh minit je (tak sampai first half tu) dah pancet. Hu Hu. Perlu menguatkan stamina n mengempiskan perut.

7 Jan 2006

Cuaca Sejuk

Cuaca sejuk kt sini 2 3 menjak ni. Kt bilik langsung xpasang kipas. Angin menderu bapok la kuatnyer. Time2 mcm ni shampoo Rejoice Long mmg lakulah, xpon tudong Mawi.

3 Jan 2006

Aku, Harddisk dan Resume.

Pagi2 pas bangun tido terus baiki komputer adem,tp nampak mcm harapan tipis je untuk selamatkan harddisk adem tu. So dalam usaha untuk mencari solusi tu, aku ke lab dengan harapan terdapat peluang2 berharga kat sana. On da way terjumpa Lan, mintak tolong siapkan resume. Ropa2 nyer hari ni suma pelajar sem akhir tgh kalut nk siapkan resume sbb kene submit sblm 10hb ni. Kat lab server UUM mmg teramatla lambatnye. Rase cam nak pukol2 je monitor depan tu. So Aku, Lan n Mie ke Changlun untuk cari cc dengan harapan portal lebih mudah diakses disana. Untuk menambahkan derita, cc yg depa bawak tu adalah antara cc yang paling user-unfriendly yg penah aku jumpa.KMK internet centre nama dia. Kalo nak guna PC kene tetap kan masa dulu. Interface menu dia mengelirukan. Pastu dia dah tetapkan program yg hendak digunakan. Hanya boleh guna Internet Explorer yg hampeh tu je. Nak akses My Komputer atau My Dokumen xblh. Mmg hampeh.Balik dari tlg mie n lan, aku p lab balik. Tapi selepas tu pon harddisk adem still xdpt di selamatkan.

2 Jan 2006

First Day

Hari pertama kelas Etika bermula pada pukol 8 pagi di kendalikan oleh ....Sorang pon aku tak kenal,

0930 - Kelas Distibuted Komputing, pensyarah En......Sekelas ngan Azue, Intan, Siti, Dayah, Rozie n Sidiq.

1100 - rehat sejam setengah.p makan kt legos.

1230 - Kelas network design. en Shahruddin mengajar lagi.

1400 - En Shuhymi mengajar kelas Keusahawanan ni. Pon xde kwn sama sem. 2 3 org sem 6 ada la kenal.

1530 - Kelas Network Management oleh En. Charen. Dia ni baru balik wat PHd ky Australia. Dulu mengajar aku Data Structure.

1700 - Time ni dah penat dah. Kelas xberenti renti. Kelas Pengurusan projek It ni professor yg ajar.Tp aku still xtau nama dia.

Macam 2 la kelas aku setiap senin n rabu. hari2 lain free kecuali sabtu ada ko k. Kelas pagi2 buta ni mmg mencabar. Memandangkan jambatan belakang kolej dah musnah dek banjir, so sem ni kene berusaha naik bas atau jalan kaki jauh sket ikut susur gajah. Sem ni nk kene rajin, target 3 pointer k atas, walopon hasrat nak dpt PTPTN free dah agak jauh kepudaran.