title

27 Jan 2007

Di copy dari SolidMind

Hari ni keje. Selain dari kene chare pc2 yg rosak, betulkan balik printer sharing yg kadang2 ok kadang2 tak,configure server linux yg masih dalam tahap eksperimen alpha 2, nampaknya aku masih ada masa nak update blog ni. Tambah post ym aku ngan kak ina semalam, upgrade blog aku dan sempat copy post dari Mukeh.

Ni yg aku punya :

(x) I have a cell phone.
( ) I am an only child.
( ) I love dankly earrings.
(x) I have smoked a cigarette before.
( ) I am doing drugs
( ) I am an alcoholic
( ) I have shot a gun before.
(x) I love music.
( ) Have ridden on a motorcycle before
( ) I'll be in this town forever
( ) I've been to 5 other countries.
( ) I get annoyed easily
(x) I have neat handwriting
(x) I have more than a few horrible memories
(x) I am addicted to chocolate
(x) I have siblings
( ) My parents are strict
( ) I love airplane rides
(x) I love taking pictures
( ) I hate people who are fake, really cant tolerate them
(x) I can be mean when i want to be
(x) My parents care about my grades


Ada banyak lagi kat blog mukeh.

26 Jan 2007

ym ngan kak ina on praktikum

kuncisudu: kak inaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!
azlinamohamed: yuhuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
azlinamohamed: kat mana?
azlinamohamed: xde clas ke?
kuncisudu: kat opis la ni
kuncisudu: hari ni xda kelas
azlinamohamed: opis?
azlinamohamed: aikkk?
kuncisudu: oh
kuncisudu: kak ina tak tau ke???
kuncisudu: saya praktikum kat kosmo ni
kuncisudu: sampai bulan 4
kuncisudu: kene mengajar
azlinamohamed: ngajar subjek pe?
azlinamohamed: kosmopoint ke akhbar kosmo?
kuncisudu: kosmonopoint la kak ina
kuncisudu: kene ngajar sijil
kuncisudu: pc master
azlinamohamed: kosmopoint kat kuantan ke...kosmopoint alor setar?
kuncisudu: kuantan la.
azlinamohamed: cis bedebah
azlinamohamed: jgn nak kelentong
kuncisudu: iye
kuncisudu: wat apa la saya nak tipu kak ina plak
azlinamohamed: eleee awak tu bkn leh caye gak
azlinamohamed: apedaaaaa
kuncisudu: eh, apa plak tipu,betul la
azlinamohamed: nak p keja dah ni
azlinamohamed: lain kali smbg lg ek
azlinamohamed: tata titi tutuuuu
kuncisudu: bye

18 Jan 2007

ym ngan siti on praktikum

ambo_siti: akum,wei watpe???
ambo_siti: x g makan ker
kuncisudu: xlg
kuncisudu: tgg supervisor aku
ambo_siti: ooo
ambo_siti: ko g mkn ngan die eh
kuncisudu: ye
kuncisudu: apa kabar kwn2 lain
ambo_siti: shat blako
ambo_siti: ko shat x?
kuncisudu: chattt, naik 70kg dah ni
ambo_siti: ye la tuh
ambo_siti: ko mkn aper weiii nanti???
kuncisudu: hr ni???
kuncisudu: kueh je la
ambo_siti: aii mkn kue je ke?
ambo_siti: k lah aku nk g mkn ni.
ambo_siti: jom lee
kuncisudu: hehe
kuncisudu: ko g la dulu
ambo_siti: k
ambo_siti: bye

lama pas aku balik mimum

kuncisudu: brapa bilik korang serumah tu???
ambo_siti: 3bilik
ambo_siti: azu ngan intan
ambo_siti: rozi sorg2
kuncisudu: lima org j ke???
ambo_siti: a'ah
ambo_siti: lat sewa bilik ngan niza kat pntai dalam
kuncisudu: brapa sewa umah???
ambo_siti: 450
kuncisudu: 450 sorang???
ambo_siti: sewa umah tu la 450, pastu share 5 org laa
kuncisudu: 450/5=90
kuncisudu: ok latu
ambo_siti: ok laaa
ambo_siti: org bujang
kuncisudu: makan??transpot???
ambo_siti: transpot 90 ingit
ambo_siti: mkn dalam 5ingit sehari
ambo_siti: lebih kurang arr
ambo_siti: aku gune pas bulanan murah skit
ambo_siti: naik 2 train
ambo_siti: dlm sejam lebih naik train baru sampai tmpt kije
kuncisudu: lama tol.
kuncisudu: aku naik bas.kejap je.tapi tgg bas yg lama tu.
ambo_siti: tu la..
ambo_siti: lenguh di buatnyer
ambo_siti: tension tggu bas lame2
ambo_siti: k la. ko wat kijo ko
ambo_siti: aku nak kuar arr
ambo_siti: bye
kuncisudu: ok

masa aku tgh wat kejer

ambo_siti: aiii
ambo_siti: nak tanyer arr
ambo_siti: camner nak clear list dalam address IE?
kuncisudu: tool->delete browsing history
ambo_siti: ok
ambo_siti: clear history
kuncisudu: dapat???
ambo_siti: dapat
ambo_siti: tenQ
kuncisudu: ok
kuncisudu: boring arrr
ambo_siti: :D
kuncisudu: tgh tgg nak balik ni
ambo_siti: xder kls ker?
kuncisudu: mgg depan
ambo_siti: aku pun kalo bos xbalik,leh balik awal la
kuncisudu: yeke???
kuncisudu: aku xblh
kuncisudu: kene 530 gak
ambo_siti: ye la
ambo_siti: kul 6 lebih gak aku balik
ambo_siti: kalu biase sampai mlm arr
kuncisudu: korang dah p jln2 kl???
ambo_siti: jalan2 kat jln TAR jer
ambo_siti: xde mase nk jale2
ambo_siti: aku cuti ari ahad je
kuncisudu: sabtu mgg ni aku cuti
kuncisudu: aku pn lepak umah j
kuncisudu: terasa sgt ar penat kerja
ambo_siti: tu la
ambo_siti: cuti jer duk umh ajer
ambo_siti: bleh bgun lewat
kuncisudu: betul betul
kuncisudu: aku pun penat ar bgn pagi2,kene mandi,sejuk tau
kuncisudu: dah la kat sini hujan
kuncisudu: pagi2 memang sejuk gila
ambo_siti: tu la ko kan susah bgun pagi,skng rasa kan :D
ambo_siti: aku pon mandi air sejuk gak
ambo_siti: kat cni ujan mlm n petang
ambo_siti: banjir kn kat pahang
ambo_siti: umah ko tlibat ker?
kuncisudu: xbanjir kat kuantan ni,setakat ni la
kuncisudu: dah 2 3 hari tak hujan
kuncisudu: tapi bila hujan,seharian hujan
kuncisudu: macam hari ni
ambo_siti: ooo
ambo_siti: k la.
ambo_siti: aku nak smbg wat keje arr
ambo_siti: bye
kuncisudu: ok

7 Jan 2007

Hari ini lesen memanduku tamat tempoh

Entri pertama tahun ni yang juga bersamaan dengan ulangtahun kelahiran ku yan gke 27. Ramai jugak yang ingat, terima kasih kepada semua yang wish, paan yang paling awal, 2 hari sebelum dah wish dah, adik-adik press club pun semuanya wish, adik, along,aini,amy,ella and zal. Kai wen and ayap pun. Adik-adik aku. Cinta hati aku. Terima kasih semua. Mungkin semua orang juga rasa, yang kita tak terasa macam kita dah berusia sebegitu. Aku tak terasa macam dah 27, bukan perasan tapi tubuh badan, Alhamdulillah masih sihat. Aku tak suka wat azam, cuma aku harap tahun ni lebih baik dari tahun lepas, dari segal segi. Result dah dapat, so target utama tahun ni ialah nak dapt kerja yang bagus. Pastu rancang untuk kemajuan diri supaya boleh bermandiri. Aku juga merancang untuk menyumbang kepada masyarakat.