title

27 Dec 2007

Conversation with single_medium

(4:06:34 PM) kuncisudu: nak balik dah ke?
(4:12:26 PM) paan: kul 5 baru bleh balik
(4:12:32 PM) kuncisudu: awal lagi
(4:12:38 PM) kuncisudu: tak g minum?
(4:13:16 PM) paan: mana ada kedai makan dekat2 sini...
(4:13:27 PM) kuncisudu: takde ke?
(4:13:34 PM) kuncisudu: kedai jual kueh ke?
(4:13:44 PM) paan: pagi ja bukak...
(4:13:57 PM) paan: yang lain kalau nak pi kena naik moto...
(4:14:06 PM) kuncisudu: boring tol gitu
(4:20:14 PM) paan: tapi makan murah kat sini, malam ngan lunch aku just RM5.50, tapi kalau balik umah lg save la...
(4:20:31 PM) kuncisudu: malam? ko kj mlm jgk?
(4:21:39 PM)
paan: selalunya lepas keja aku solat kat tmpat keja pastu makan malam la...
(4:22:00 PM) kuncisudu: oooo
(4:22:04 PM) kuncisudu: mkn ptg la
(4:22:12 PM) kuncisudu: tapi murah la
(4:22:27 PM) kuncisudu: kat sini lunch je dah rm5
(4:24:05 PM)
paan: x jugak padi, kat aloq staq makan lunch dah mahal skang nih...
(4:24:31 PM) paan: aku x dak duit aku makan kat umah selagi mak aku x masuk sekolah lagi...
(4:24:52 PM) paan: bulan depan, lunch dah x leh makan kat umah lagi
(4:25:07 PM) kuncisudu: naper?
(4:26:13 PM) paan: standard la nasi buh lauk ayam saja rm2.50(ayam x cukup zat) - rm3.00(ayam mcm subaidah)
(4:26:33 PM) kuncisudu: oh ya
(4:27:08 PM) kuncisudu: kalo balik pon
(4:27:14 PM) kuncisudu: ko kene beli jgk kan
(4:27:31 PM) paan: huhuhuhuhu, hg ni mcm tau la...
(4:28:05 PM) paan: makan malam kat sini mmg murah sket,
(4:28:10 PM) paan: hg pun tau kan...
(4:28:20 PM) kuncisudu: a a
(4:28:28 PM) paan: koteow goreng RM 2.00 ja...
(4:28:32 PM) paan: nasi ayam rm 2.50 ja
(4:28:54 PM) kuncisudu: tak dapek ar mcm tu kat kuantan
(4:29:04 PM) paan: pasar malam tiap2 hari kat area sini...
(4:29:14 PM) paan: ayam tulang sodap oooo....
(4:29:35 PM) paan: ayam...
(4:29:45 PM) paan: tulang...
(4:29:55 PM) paan: ;)
(4:30:06 PM) kuncisudu: rangka ayam goreng!
(4:30:20 PM) kuncisudu: rm3.50 punya
(4:30:30 PM) kuncisudu: kat pmc
(4:30:33 PM) kuncisudu: beh gila
(4:30:45 PM) paan: tapi nnt 1hb hg dah jadi org lain...
(4:31:39 PM) kuncisudu: dok
(4:31:45 PM) kuncisudu: aku tetep akan makan
(4:32:03 PM) paan: kat sini yg halus rm 2.80 tapi tulang ayam yg besaq pun rm3.50
(4:32:29 PM) kuncisudu: 350 tu puas gila makan
(4:33:16 PM) paan: makan???
(4:33:36 PM) kuncisudu: ya..
(4:33:37 PM) kuncisudu: makan
(4:34:33 PM) paan: hahaha, hampeh hg, aku terliuq ni...
(4:35:16 PM) kuncisudu: beli la
(4:35:24 PM) kuncisudu: aku pon mcm nak beli je
(4:35:28 PM) paan: orait...
(4:35:39 PM) kuncisudu: tp 350 kat sini takkan dpt besaq mcm kat sana
(4:35:45 PM) paan: tapi kena beli dua sebab mak aku pun hantu gak ayam tulang nih...
(4:36:15 PM) kuncisudu: kat umah ni aku srg je
(4:36:22 PM) kuncisudu: adik aku tak minat tulang
(4:36:58 PM) paan: bitau adek hg kerana tulang ada isi, hahaha, undead...
(4:37:37 PM) kuncisudu: hehe
(4:37:45 PM) kuncisudu: apa lagi beh sana?
(4:38:38 PM) paan: shivering isles
(4:39:40 PM) kuncisudu: oh ya
(4:39:45 PM) kuncisudu: aku tak sambung lagi
(4:39:55 PM) paan: the nine is boring... daedra never boring
(4:39:58 PM) kuncisudu: aku baru abis main half life epsd 2
(4:40:08 PM) kuncisudu: skrg tgh main portal
(4:40:14 PM) kuncisudu: ngan sniper elite
(4:40:49 PM) kuncisudu: ada main quest ke shivering isles?
(4:40:57 PM) kuncisudu: or side quest semua?
(4:41:06 PM) paan: ha'ah...
(4:41:16 PM) paan: tapi aku dok main lg Oblivion...
(4:41:46 PM) kuncisudu: apa yg haah?
(4:42:04 PM) paan: quest untuk apa nih ?
(4:42:09 PM) paan: OB ka /
(4:42:35 PM) kuncisudu: si
(4:43:06 PM) paan: ada town baru muncul kat nibey, macau pulau la...
(4:43:38 PM) paan: main quest ada satu ja gak, tp main quest dia semua berkaitan ngan main..
(4:43:56 PM) paan: terus terang aku cakap, aku x masuk lagi pun situ...
(4:44:33 PM) kuncisudu: oh
(4:44:48 PM) kuncisudu: aku tgg adik aku beli grafik card baru
(4:44:54 PM) kuncisudu: baru nak main balik
(4:45:05 PM) kuncisudu: nak yg blh sapot bioshock
(4:45:08 PM) paan: bnyk la main quest kat OB, daedra punya shire quest pun x abih lagi
(4:45:22 PM) paan: memendangkan hg ada, aku nak tanya...
(4:48:14 PM) paan: aku dah tak tau nakmain game apa
(4:48:43 PM) paan: xbox kat sini rm1980, PS3 rm 2000 tepat
(4:48:57 PM) kuncisudu: aku tak lepas main ps
(4:49:10 PM) kuncisudu: kalah sokmo ngan anak sedara aku
(4:49:36 PM) paan: game GOD WAR best org citer, mcm OB
(4:50:04 PM) paan: tp aku yakin, elder scroll 5 akan ada...
(4:50:43 PM) kuncisudu: lmbt lg la ???
(4:50:59 PM) paan: tahun depan
(4:51:55 PM) kuncisudu: ada laman web god war ???
(4:51:17 PM) paan: x dak
(4:51:24 PM) paan: masuk jaame spot
(4:51:59 PM) paan: azam tahun baru aku ialah azam aku tahun ni
(4:52:32 PM) kuncisudu: azam baru ko thn ni?
(4:53:07 PM) paan: turunkan berat badan...
(4:54:04 PM) paan: tapi dengan tertubuhnya kelab Food Fm
(4:56:54 PM) kuncisudu: ya
(4:57:04 PM) kuncisudu: azam ko tak kan menjadi?
(4:57:09 PM) paan: ok Padi, time keje dah pun habih, mesin punch kad aku pun tunjuk kul 5 so... aku nak pi solat dulu
(4:57:10 PM) kuncisudu: hehehe
(4:57:15 PM) kuncisudu: ok
(4:57:20 PM) kuncisudu: esok hang ct kan?
(4:57:22 PM) paan: jadi
(4:57:31 PM) paan: hg kan ada...
(4:57:42 PM) paan: ha'ah...
(4:57:57 PM) paan: lepas hg tunang nnt kurus la aku...
(4:58:04 PM) kuncisudu: hehe
(4:58:06 PM) kuncisudu: dok kot
(4:58:37 PM) paan: sanguine my brother...
(4:58:42 PM) kuncisudu: ok lah jumpa esok
(4:58:45 PM) kuncisudu: eh
(4:58:47 PM) paan: hahaha...
(4:58:47 PM) kuncisudu: senin

16 Dec 2007

The Pursuit of Happyness.

Citer ni dah lama kuar wayang, cuma sebab promosi tak gah, so aku pon tak berminat nak tengok citer ni. Tapi bila aku bosan di opis pada satu hari di hari sabtu, aku pinjam majalah readers Digest ni keluaran januari 2007 dari Wan. Banyak artikel menarik dalam tu termasuk lah citer pasal Chris Gardner ni, kisah dia daripada kehidupan yang huru hara dari masa kecil sehinggalah masa susah bersama anaknya, beliau tak pernah mengalah dan terus berusaha dan berjaya memiliki firma broker saham sendiri. Apa yang menarik ialah beliau tidak mempunyai sebarang kelayakkan akademik. Hanya kesungguhan untuk mengubah kehidupan diri. filem ini adalah adaptasi daripada novel yang mengisahkan mengenai Chris Gardner ini yang bertajuk The Pursuit of Happyness. Berbalik kepada filem ini tadi, apa yang mengecewakan ialah adaptasi ke filem tidak mengambil banyak titik-titik penting yang menyamai cerita dalam buku (dalam kes aku ni ialah artikel dari readers digest), jadi bila kita menonton filem ini banyak pekara yang kita harapkan adalah amat berlainan dari pembacaan. Oleh itu filem ini sesuai jika anda tahu mengenai Chris Gardner dan mahu mengambil motivasi dari kisah hidupnya tetapi tidak akan membaca novelnya. Kepada yang telah membaca novelnya anda boleh menonton filem ini jika mahu mengambil idea akan suasana Amerika pada tahun 70an dan 80an dan tak kisah kalau citer dia tak sama dengan novel. Sebuah filem yang fast paced, takda adegan yang tidak perlu, anda tidak akan perlu forward kerana setiap adegan amat perlu untuk anda memahami jalan ceritanya. Filem ini bagus untuk peminat drama berat, jika anda mahu hiburan, cari filem lain.

Salah satu petikan yang menarik untuk filem ini dari artikel Readers Digest,
My life could have been easily derailed by domestic violence and homelessness, but I made a choice to not let those things sink me. You can break the destruction cycles that ensnare you. Be smart, have a plan and hold on to the people you love.
AKu definitely akan beli novel dia dalam masa terdekat ni.

13 Dec 2007

Basuh Oriana

Pagi tadi aku redah jalan yang di limpahi air sungai sebab hujan lebat tak berhenti dan air pasang. Risau sebab air masin mungkin kene bahagian bawah engin, dan di tambah lagi Oriana tak penah mandi sejak kuar kedai sebulan lepas, maka aku amik keputusan untuk kuar membasuh sevi. Basuh kat kedai la, takde masa nak basuh kat umah. Ingaykan aku akan di cop giler sebab basuh kete musim2 hujan ni. Tapi rupa2nya kat car wash banyak lagi kete yg tunggu nak dibasuh. Mungkin depa pon redah air sungai agaknya. Aku Din dan Bala gi jalan2 kat megamol sementara nak tunggu Oriana siap. Seronok jugak jalan window shop time orang keje ni. Tak ramai orang, tak penin kepala. Pas sejam amik Oriana, wah! Bangga tol tgk Oriana kilat berseri, walopon mungkin tahan untuk sehari dua je. Huhu.

4 Dec 2007

Servis Pertama Oriana

Servis sevi untuk seribu pertama. Kelmarin lagi dah cop tempat untuk Oriana. Petama kali jugak drive sorang ke semambu, daerah kat kuantan yang aku tak penah teroka sorang diri sebelum ni. Nasib baik Nizam dah briefing sebelum ni cara nak ke sana.

1 Dec 2007

Citer Hari Sabtu

Pagi ni try kasi minum Shell plak kat Oriana, minggu lepas kasi Mobil. Setakat ni aku isi mintak secara puratanya 2 minggu sekali atau RM50. Setakat ni Oriana banyak berulang antara umah dengan opis je. Tak p mana2 pon utk berjalan2. So minyak tahan la untuk jangka masa yang lama. Dan secara puratanya jugak petrol amat menjimatkan berbanding kete2 kecil yang lain, macam Viva, kancil atau myvi. Cuma kene simpan dwet untuk servis rutin dan masa tua Oriana.

Pas isi minyak lepak kat opis main internet.

Balik singgah Giant, buntu jugak shopin sorang2 ni. Buntu2 pon abis jugak 80 hengget.

oh, ya. Hari ni pon kene saman MPK lagi. Pasal paking lagi