title

30 Jun 2008

Universiti Darul Iman Malaysia

Bukan aku masuk UDM le, tapi hantar Luqman. Dia dapat kos Komp Science. Skali ngan mak dan ayah hantar. Bunyi dengung makin kuat sepanjang perjalanan tapi redah je la. Memang tak senang la. Sepanjang perjalanan tu aku target dua tempat nak pi pasni, Mydin n Masjid Kristal. Tempat lain nanti aku cek lagi. Kene tengok bajet jgk. Bilik Luqman agak kecik, tak seswai langsung nk solat dlm bilik, strategi yang bagus untuk galakkan pelajar pi surau. Huhuhu.
Balik singgah kat tepi pantai kat Rhu Rendang, makan mee rebus dan sotong goreng tepung paling banyak dalam dunia. 

29 Jun 2008

Dungun

Pas balik keje, wan ajak p Mydin, aku on je walopon gaji tak masuk lagi. On the way balik, kuar bunyi berdengung dari Oriana. Tak tau naper, wapolon risau. Tapi sampai umah jgk la. 

16 Jun 2008

Chat with Amy

  

amy: :D
kuncisudu: :D
amy: jmpa lagi.........
kuncisudu: nk g mana?
amy: mana2 la
kuncisudu: huhuhu
amy: :-P
amy: huhu
amy: ngantuk r plak
kuncisudu: sapa lg ada kat sana?
amy: aemy..........
amy: aemy..........
amy: aemy..........
amy: hehe
amy: junior2 la bang
amy: nak sebut.......... uncle kenal ke?
kuncisudu: oh
kuncisudu: amy srg je la senior
kuncisudu: kwn2 p mana?
amy: adik, acik, zal, along, ella eh?
amy: depa xjoin
kuncisudu: tak join apa?
amy: xjoin projek ni
amy: diowg alik bln 7 nanti
amy: tapi baru smlm ym dgn zal
amy: hehe
kuncisudu: projek apa?
amy: kolej
amy: ops
amy: aemy xcerita lagi eh?
amy: haha
kuncisudu: dok
amy: o
amy: alik awal sebab nak prepare projek kolej
amy: nak panggil Dr SMS mai cni
amy: tu ja
kuncisudu: dr sms?
amy: angkswn
kuncisudu: oh
amy: 8-}
kuncisudu: igatkan sms apa td
amy: hehe
amy: shortform
amy: panjang sgt nama dia
amy: amus
amy: tu nama panggilan family dia
kuncisudu: oh
kuncisudu: nnt dia dtg watpe?
amy: bagi talk
amy: pernah jumpa dia?
kuncisudu: dok penah
kuncisudu: tgk kat tv je
amy: owg pernah jumpa kat paper
amy: buku
amy: majalah
amy: :-B
kuncisudu: huhuhu
kuncisudu: :-?
kuncisudu: projek apa lg tgh on going?
amy: on n go
amy: hehe
amy: mmmmmmmmm
amy: ntah
amy: da mcm xtau lak
amy: oho...
amy: ada career fair bln 10 ni
amy: tapi aemy nggak tau apa2
kuncisudu: oh
kuncisudu: bdk2 junior?
amy: mmmmm
kuncisudu: bila masuk?
amy: ada lagi
amy: haziq nak wat majalah kolej'
amy: Dirgahayu Tradewinds
amy: huhu
amy: nama tu i yang suggest
amy: lawak ja
amy: cdg main2 ja
amy: tapi pengetua terima
amy: kuikuikui
amy: =)
amy: dak2 jr
amy: mmmmmmmm
amy: 28 or 29 kot masuk
amy: aemy join orntc
amy: jadi KF
amy: again'
amy: saja nak buli bdk2 lagi
amy: >:-)
amy: tetiba jadi jahat kan.....
kuncisudu: huhuhu
kuncisudu: tringat ku di zaman silam
amy: hehe
amy: part membuli ke
amy: dibuli?
amy: haha
kuncisudu: huhuhu
kuncisudu: 2 2
amy: harus harus
kuncisudu: tp part plg beh
kuncisudu: membuli la
kuncisudu: huhuhu
kuncisudu: >:-)
amy: pembulian berhemah
amy: amalan kita
amy: hahahahahahahahahah
amy: B-)
kuncisudu: a a
kuncisudu: tak la teruk membuli pon
kuncisudu: amik gmbr j byk
amy: mmmm
amy: xda lagi paparazi sehebat uncle tau
amy: huhu
amy: dak2 press ada la
amy: tapi xleh celen uncle
amy: skrg amik gmbar lagi ke?
kuncisudu: dok dah
kuncisudu: tangguh jap
kuncisudu: bila dpt kamera br br mula blk
amy: uuuuuuuuuuuuuu
amy: kamera baru.............
amy: kamera ape?
amy: cam besh je
kuncisudu: dok pk lg
kuncisudu: tgg bila ada dwet lebih byk sgt
amy: oho
amy: ok
amy: apa jadi kamera lama?
kuncisudu: dah rosak
kuncisudu: :(
amy: saya simpati.........
amy: sabar ye
kuncisudu: a a
kuncisudu: tgh sabar la ni
amy: er.....
amy: apa cita rkn2 seperjuangan uncle ek?
kuncisudu: ntah
kuncisudu: tak tau
amy: o
amy: terbang melayang ea
kuncisudu: huhu
kuncisudu: ye kot
amy: k r
amy: nak sambung wat kerja ckit
amy: chiow
kuncisudu: ok
amy: :-h
amy: c ya

15 Jun 2008

Betul-betul kerja hari ni

Hari ni pertama kali dapat resolve incident dari user. Walopon sebenarnya bukan aku yang setelkan sebab memerlukan bantuan dua support personnel. Gila penin user sorang ni. Log tak dpt login ke Online Application, so aku try nak remote ke workstation dia, tapi dia tak jumpa plak remote software tu. Pas agak lama cuba cari software tu, aku pas kat Kak Aziah, tapi ngan dia pon tak dpt resolve, so pas plak kat Jenal. Jenal pon sampai tensi ngan user ni. Huhuhu. Last2, rupa-rupanya dia hanya login ke standalone workstation, bukan ke network. Memang la tak jumpa application tu. Aiyaaaa... Pas dia login ke network, masalah asal dia pon setel. Hampeh..

Pastu aku try kol 2 user ni, tapi depa tak angkat tepon la plak. Aku dah simpan rekod depa tapi mungkin tak dapat setelkan esok sebab esok kene pegi ECRO. Ada dua miting nak attend esok. Jenuh la dok miting. Huhuhu.

Masa balik fuel indicator Oriana dah berkelip-kelip mintak diisikan petrol yang baru naik harga. Memandangkan esok kene pegi ECRO seawal pagi, so mungkin tak sempat isi pagi esok, aku lalu membuat keputusan untuk terus isi petrol masa on the way balik. Isi RM50, pekerja tukang isi petrol tu cakap brapa sangat boleh isi? aku pon ckp tak mungkin penuh, dan ye, memang tak penuh pon. Sebelum naik harga Rm50 boleh isi samapai 5 bar, sekarang sampai 4 bar je. Hampeh, hampeh punya gomen. Dimanakah kemakmuran petroleum yang patut aku nikmati?