title

31 Jul 2008

Paan melawat Kuantan

Paan. 

Pantai Telok Cempedak. 

Esplened. 

Paan aku jemput khas dari Kedah untuk menghadiri majlis perkahwinan ku dan memandangkan dia pon baru je abis blaja dan sedang santai sebelum ke alam pekerjaan, maka dia pon tak keberatan datang. Lagi pon dia tak penah sampai ke Kuantan ni. Hari ni membawa dia ke semua tempat yang aku pikir menarik la kat Kuantan ni. Semua shopin komplek yang ada, Telok Cempedak (nama pantai kat Kuantan), lalu kat tapak Jom Heboh dan Esplanade. Aku sendiri pon tak penah jalan-jalan se"extensive" tu. Penat. Esok nk mengadap kadi. 

15 Jul 2008

Jargon - AOB

Today is the day where two MOMs (Minutes of meeting) have to be done. Along while doing it, I stumble upon a jargon, AOB. Look up at Wikipedia and found this. 

AOB is a three-letter abbreviation with multiple meanings, as described below:
The relevant meaning is item number 6.

4 Jul 2008

Oriana Masuk Wad

Aku balik jalan kaki hari ni. Dah lama tak tahan teksi kat pokok buloh dan jalan kak ke rumah dari bus stop sungai isap. Tapi walaupun aku dah lama sangat dah tak naik teksi, tapi driver2 teksi masih lagi ingat aku, walaupon aku dah tak ingat dia orang, rasa terharu plak. 
Cuaca muram kat Kuantan ni sebab dari semalam. Hajat di hati nak selesaikan hutang piutang hari ni tapi pas bayar duit oriana dan seterusnya hantar dia ke SC EON, tanpa di sangka-sangka tindakan aku tu menyebabkan oriana  kene tahan kat sana. Rupa-rupanya bunyi bising dengung tu ialah bunyi bering yang sedang ke arah kemusnahan, menyebabkannya di tahan di SC. Bering pecah di kedua-dua belah tayar belakang. Aku terpaksa mintak Bala amik aku kat SC, balik ke rumah jalan kaki.

1 Jul 2008

Chat with Nora

Fardy  :amik pakej apa ngan gezzeg hr tu?

Nora  :aiksss

Nora  :camne tau?

Fardy  :wellll

Nora  :ada spy yer

Fardy  :dah gambar awak ada kat laman web dia

Nora  :hehehehe

Nora  :amik package kawin la

Fardy  :sy pon amik dia jgk nnt

Nora  :waaahhhhhhhh...

Nora  :kenal dia ke ?

Fardy  :a a

Fardy  :kawan

Nora  :dulu dia lecturer kan?

Fardy  :a a. kenal kat kosmo

Nora  :sure dpt special price ni?

Fardy  :huhu

Fardy  :dok jgk

Fardy  :tp mungkin outdoor dpt free la

Nora  :hmm..tak pe..mahal2 pun berbaloi

Fardy  :a a

Fardy  :betol tu

Nora  :gambar dia cantik2

Nora  :sedara2 yg tgk seme ckp cantik

Fardy  :pyh nk dpt fotographer mcm tu kat kuantan

Fardy  :setakat amik amik gmbr byk la

Fardy  :yg seni mcm dia payah

Nora  :dia ada geng2 photographer..

Nora  :seme style2 mcm dia gaks..

Nora  :sy kebetulan dapat book dia...

Fardy  :betol tu. saya dua bulan book dia

Nora  :sy book bulan 11 taun lepas..kawin bulan 3

Fardy  :lagi lama

Nora  :kalo lambat skit full

Fardy :amik pakej apa?

Nora  :tak tau plaks package apa..tp time tu yg paling mahal la

Fardy  :huhu

Fardy  :sy amik plg murah

Fardy  :unlimited shot

Fardy  :tp takde album

Fardy  :album wat kemudian

Nora  :ada custom album tak?

Fardy  :takde dlm pakej tu

Nora  :oooo...

Fardy  :sy wat asing pas tgk gmbr

Nora  :masa sy book dulu rega dia blom up lagi

Nora  :tak mcm sekarang kot??

Fardy  :ntah la

Nora  :takpe..

Nora  :bende tu boleh buat kemudian

Fardy  :asalkan gmbr byk boleh pilih utk album

Nora  :sy tak amik outdoor sebab mahal plaks

Nora  :nak kawin bulan berapa?

Fardy  :2bh bulan depan

Nora  :ooo..ok selamat2

Nora  :org kuantan gak ke?

Fardy  :a a

Fardy  :nnt sy jempot semua dtg

Fardy  : dtg

Fardy  :jgn tak dtg

Nora  :insyaallah

Nora  :hmm..dekat le nak balik kampung

Nora  :eheheh

Fardy  :huhu

Fardy  :tak sedekat gebeng

Nora  :lepas ni bleh tgk pic awak kat website dia

Nora  :hehe..tak sabar plak

Fardy  :tungguuuuu...

Fardy  :nnt kat blog sy pon sy letak jgk

Nora  :apa address?

Fardy  :kuncisudu.blogspot.com