title

31 Dec 2009

Quotes: Forrest Gump (1994)


Lenore: Don't you just love New Year's? You get to start all over.



22 Dec 2009

Little things I take for granted

Bukan sebelum ni kami tak penah bawak Adam ke rumah Mak Tok dia, tak jauh, belakang perumahan je. Tak sampai 3 minit pon naik kete. Tapi hari ni baru ku sedar betapa besar usaha nak bawak Adam ke rumah Mak Tok dia. Botol perlu disediakan dengan berisi susu, air masak+gripe water, wet wipes, diapers dia kene ready dalam beg. Sebelum tu kene pastikan botol-botol dia dah berbasuh, air panas dan air masak semalam dah di ganti baru, tilam dia dah di kemaskan. Dan sebab kali ni aku sorang, kene letak Adam dalam baby car seat, dah kene pasang baby car seat tu dulu (ibunya akan marah jika dia dapat tahu aku baringkan dia atas seat kete je). Sebelum ni semua-semua ni wife aku buat, aku just drive pergi balik je. So hari ni baru ku sedar akan pekara ini, terima kasih kepada wife aku selama ni tak penah berkira nak wat semua-semua ni bila nak bawak Adam keluar.

Terimah Kasih jua kepada nenek Adam kerana memandi pagikan dia dua hari ni.

18 Dec 2009

Cuti

Tahun ni tahun baru datang awal untuk umat Islam, 1 Muharram 1431 datang dua minggu awal dari kalendar Gregorian, hari ini juga aku mula bercuti. Cuti untuk menghabiskan cuti yang tidak dapat di bawa kehadapan dan akan terbakar  jika tidak diambil. Mula-mula merancang untuk balik ke Parit Buntar nak kenalkan Adam kepada sanak saudara kat sana, tapi terpaksa batalkan sebab ayah tak nak balik memandangkan gelombang keempat musim tengkujuh baru je bermula dan ayah tak nak tinggalkan kebun belakang rumahnya. Aku tak nak balik kalau ayah atau mak tak balik sama jadi aku batalkan hasrat nak balik ke Parit Buntar, lagi pun bila berbincang, Adam mungkin masih kecil lagi nak dibawa berjalan jauh. Jadi aku menetap di rumah sahaja, jadi house husband. Wife aku pon dah mula bekerja minggu yang sama aku bercuti, jadi memang tak boleh nak kemana-mana lah.

14 Dec 2009

Quotes: Big Fish (2003)

EDWARD: Having a kid changes everything. There's the diapers and the burping and the midnight feeding.
WILL: Did you do any of that?
EDWARD: No. But I hear it's terrible. Then you spend years trying to corrupt and mislead this child, fill its head with nonsense, and still it turns out perfectly fine.
WILL: You think I'm up for it?
EDWARD: You learned from the best.