title

20 Jul 2011

Berhati-hati di jalanraya

Aku kongsi kat sini email yang kawan opis aku forward kepada semua staff. Semoga boleh jadi peringatan untuk kita semua.

Type of Incident: Off-the-job Incident: Car Accident


 
Date of Incident: 15th July 2011 at 2020 hours
Brief Account of the Incident: 
After completing work at about 6.30pm, a staff drove back home to Tanjung Bungah, Penang.  During her journey, she was involved in a car accident where she accidentally hit a bus after a short distance from a traffic light near the main entrance of USM, Gelugor, Penang at about 8.20pm.  The staff escaped light injury.  The accident however resulted in severe damage to the car.  The car was then brought to a nearby workshop and a police report was lodged at Balai Polis Dato’Keramat at about 9.30pm.  

What went wrong:
- Did not press the break in time to slow down the car as the staff did not realize that she was approaching a bus
- Did not have sufficient rest
- Air bag did not function

What went right:
- Seat belt was worn
- Head rest adjusted to suitable height to prevent ”whiplash injury” due to the impact
- Speed around 50 - 60 km/h, as was just accelerating from the traffic light, heading towards the next traffic light (this area is an accident-prone area)
- Hand-phone, smart-tag, staff name tag was kept near the bottle holder inside the car

Lessons Learnt: 
- Ensure you are fit and alert for a long-distance drive. Take short stops/ breaks in-between a long journey. 
- Ensure safe distance between vehicle in front to allow for sufficient response time in case of any emergency brake
- Immediately secure valuable items so that nothing gets stolen as there tend to be many people at incident scene
- Immediately inform next-of-kin or someone you trust so that you can consult with them on next course of action(s) – you may be in a state of shock to be making sound decisions alone!
-
Note : This report is based on preliminary findings from the incident

18 Jul 2011

Photo Monday : 3 Photos


This is happening to me. Always.


How true.


What actually happen to Stonehenge.

17 Jul 2011

Quotes Sunday:Stephen King

"Harry Potter is about confronting fears, finding inner strength and doing what is right in the face of adversity. Twilight is about how important it is to have a boyfriend." 
— Stephen King



No, he is not referring to the movies, of course he referred to the books. Yeah, both are originated from novels, not an original movie. 
Personally I still don't read both books and watch both movies. For movies I still thinks both are crap. Don't like any of those series. And I can't imagine my self watching it in near future.
For books, it is not in my reading list. Not interested either. But it is not total rejection, I might give them a try when I run out of something to read.

Other quotes from Stephen King.

"If you don't have time to read, you don't have the time (or the tools) to write. Simple as that." 

"Good books don't give up all their secrets at once." 

"Books are the perfect entertainment: no commercials, no batteries, hours of enjoyment for each dollar spent. What I wonder is why everybody doesn't carry a book around for those inevitable dead spots in life." 

— Stephen King


16 Jul 2011

Pengaruh kuning dalam masyarakat Malaysia

Selesai sudah Bersih 2.0 minggu lepas. Bergantung kepada apa yang korang baca atau dengar atau kepercayaan, korang boleh buat kesimpulan sendiri samada Bersih berjaya atau tidak. Bersih yang mengunakan warna kuning amat memberi pengaruh kepada masyarakat Malaysia.
Post kali ni aku nak tunjukkan pengaruh kuning dalam masyarakat Malaysia kita.


Sinage pembersihan.


Pili bomba.


Ini terbaek. Sejak zaman berzaman lagi. Pulut kuning.


Maskot digi. Ramai yang kene tahan dengan polis minggu lepas.



Kelisa kuning. Ini adalah warna factory default.



Reserved Parking space. Lihat van tu salah guna parking. takde sivik tol.

8 Jul 2011

Peludah Warna - A Samad Said


Kuasa gusar kini menggelegak murka;
warna kuning diisytihar racun terbisa.
Diragutnya baju-T segeram tenaga
dan diumum itulah busana bahaya.

Tapi, kita jahit semula perca kain,
menjadikannya panji terindah dan tulen.
Warna kuning yang teramat tenang dan syahdu
kita kembalikan damai ke dalam qalbu.

Kini cahaya mentari mungkin diramas
dan sinar kuningnya juga mungkin dicantas.
Memanglah mereka kini peludah warna
sedang menghimpun lendir kahak sebanyaknya.

Kerana nikmat amat lama berkuasa,
kuasa pun seolah menjadi hartanya.

6 Jul 2011

Persepsi

Hari ini mari kita belajar satu dua pekara mengenai persepsi. Pesepsi ialah anggapan mengenai sesuatu pekara. Dalam bahasa Melayu tulen istilahnya ialah tanggapan. Kita tidak dapat lari dari memberi dan menerima tanggapan kerana manusia sentiasa berbeza pendapat. Ini adalah sifat manusia. Oleh itu amat penting untuk kita menguruskan tanggapan kerana tanggapan boleh mempengaruhi pergaulan kita dengan manusia lain.

Salah satu cara pengurusan tanggapan yang aku hendak bawakan pada post kali ini ialah mengenai situasi di tempat kerja. Bagaimana sedikit ketidakcerdikan boleh membawa tanggapan buruk kepada minda manusia lain.

Elakkan daripada membuat pekara-pekara ini untuk mengelakkan tanggapan buruk.

  1. Mengambil cuti sakit atau kecemasan selepas bercuti dalam tempoh yang lama.
  2. Berada di tempat awam semasa cuti sakit atau kecemasan.
  3. Hilang dari pejabat tanpa pengetahuan sesiapa.

Pekara di atas sangat penting kerana selain tanggapan, pekara ini juga melibatkan etika kerja. Jika anda dilihat kerap melakukan pekara di atas, persepsinya ialah anda tidak mempunyai perancangan yang rapi dan juga boleh dilihat sebagai cuba menipu. Oleh itu berhati-hati dalam tindakan supaya anda tidak dilihat kurang bijak.